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Technical Correction(s) Notice 
 
Q: "I believe there is a typo on Page 64033, §483.475(d) where it notes §483.470(h) - I believe it 
should read §483.470(i).”  
 
A: Correct, there is a typo. The standard for evacuation drills is located at 483.470(i), not (h). 
 
Q: The CAH standard at §485.625(e)(2) is missing a “maintenance” requirement for power 
systems.  However, the same standard for hospitals and LTC facilities contains a “maintenance” 
requirement for power systems.  Was this a technical mistake?  Should CAHs also be required to 
“maintain” power systems? 
 
A: Correct, there was an omission. §485.625(e)(2) should state, The CAH must implement 
emergency power system inspection, testing and maintenance requirements found in the Health 
Care Facilities Code, NFPA 110, and the Life Safety Code.  
 
Examples of Table-Top Exercises (TTX) or Full-Scale Exercises 
 
Q: Some providers have asked CMS to provide examples for what exercises facilities should 
consider.  
 
A: The training and exercise requirements of the regulation call for individual-facility and/or 
full-scale community-based exercises, the below are some examples of exercise considerations: 

• Earthquakes 
• Tornados 
• Hurricane 
• Flooding 
• Fires 
• Cyber Security Attack 
• Single-Facility Disaster (power-outage) 
• Medical Surge (i.e. community disaster leading to influx of patients) 
• Infectious Disease Outbreak 
• Active Shooter 

 
 
 
 
 
 

 


